E202 Potasyum
sorbat
potasyum sorbat, koruyucu bir katkı maddesidir. Her türlü gıda ve içecekte
kullanılan potasyum sorbat, üretim prosesinde kolaylık sağlar. Geniş bir pH
aralığı vardır. Küf, maya ve diğer birçok aerobik bakteriye karşı etkindir.
Nötral bir lezzete sahip olan potasyum sorbat, sodyum benzoattan farklı olarak
meyve suları ve içeceklerdeki lezzeti geliştirdiği belirtilmektedir. Potasyum
sorbat gıdalarda kullanılırken ya doğrudan içine katılır-bandırılır ya da toz
halinde ambalaj içine serpilir. Koruyucu uzun süreli kullanımı alerjik reaksiyonlar,
mide bulantısı, ishal ve gıda besin kaybına yol açabilir. Kişisel bakım
ürünleri, sorbat veya sorbik asit durumunda, deride ve gözlerde tahrişe neden
olabilir, bu yüzden bunların dikkatli kullanılması gerekir. Ekmek, margarin,
salça, mayonez, reçel, balık, şekerleme, peynir, yoğurt, şarap, meyve ürünleri,
fırıncılık ürünleri gibi pek çok gıda maddesinde kulllanılmaktadır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder