6 Kasım 2016 Pazar

E202 Potasyum sorbat




E202 Potasyum sorbat


potasyum sorbat, koruyucu bir katkı maddesidir. Her türlü gıda ve içecekte kullanılan potasyum sorbat, üretim prosesinde kolaylık sağlar. Geniş bir pH aralığı vardır. Küf, maya ve diğer birçok aerobik bakteriye karşı etkindir. Nötral bir lezzete sahip olan potasyum sorbat, sodyum benzoattan farklı olarak meyve suları ve içeceklerdeki lezzeti geliştirdiği belirtilmektedir. Potasyum sorbat gıdalarda kullanılırken ya doğrudan içine katılır-bandırılır ya da toz halinde ambalaj içine serpilir. Koruyucu uzun süreli kullanımı alerjik reaksiyonlar, mide bulantısı, ishal ve gıda besin kaybına yol açabilir. Kişisel bakım ürünleri, sorbat veya sorbik asit durumunda, deride ve gözlerde tahrişe neden olabilir, bu yüzden bunların dikkatli kullanılması gerekir. Ekmek, margarin, salça, mayonez, reçel, balık, şekerleme, peynir, yoğurt, şarap, meyve ürünleri, fırıncılık ürünleri gibi pek çok gıda maddesinde kulllanılmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder